Menu

Status på boligprojekt / nye kunstgræsbaner i Allerød Idrætspark

image
08. september 2023 kl. 12:47

Status på boligprojekt / nye kunstgræsbaner i Allerød Idrætspark

Som nogle af jer måske har hørt eller læst om, skal der inden længe bygges boliger på Sportsvej og det kommer til at have en indvirkning på nogle af banerne i Allerød Idrætspark.

Nu er kommunen ved at være kommet så langt, at der endeligt er nyt og derfor kommer hermed en status på projektet og hvad det indebærer for AFK.

Historik:

Tilbage i 2021 startede Allerød Kommune en dialog op med AFK med henblik på at få klubbens inputs til en kommende helhedsplan for området omkring sportsvej (se illustration nedenfor).

Illustration af området der indgår i helhedsplanen. Området er omkranset af den hvide linje

Med afsæt i Allerød Kommunes Planstrategi 2019 og kommende boligudbygninger i kommunen, var formålet med helhedsplanen bl.a. at kigge nærmere på hvordan den kommende boligudbygning på området kan hænge sammen med Allerød Idrætspark, indenfor det givne område (markeret med hvid streg i ovenstående illustration). Allerød Kommune havde bl.a. et ønske om at benytte det nederste af bane 6-10 til kommende boliger og i stedet kompensere AFK ved at erstatte dem én til én med nye baner i skovområdet (syd for klubhuset).

Det er således kun området omkranset af den hvide streg (se ovenstående illustration) der har været dialog om på møderne med kommunen og det har ikke været på tale/ muligt at ændre på det øvrige anlæg.

Beslutning:

Forvaltningen i Allerød Kommune udarbejdede seks forslag til hvordan en mulig placering af de nye baner og boliger kunne ligge. Af de seks fremstillede forslag, besluttede Allerød Byråd på byrådsmøde d. 24. februar 2022, at gå videre med forslag 6 – skitseret nedenfor:

Illustration af forslag 6

Samtidig blev det besluttet at de nye baner skulle etableres som kunstgræsbaner med lys.

Det blev ligeledes præciseret, at de nye kunstgræsbaner med lys skulle være klar inden nuværende baner blev nedlagt.

Helhedsplanen kan ses her: https://alleroed.dk/document/99448e4c-690d-4170-918f-0cc362b2fe52

 

Det, som vi fra AFK´s side har lagt vægt på i forhold til arbejdet med helhedsplanen og som vi mener bedst er opfyldt med det vedtagne forslag 6 er følgende:

  • Klubhuset er placeret central på anlægget
    • Det har været vigtigt at klubhuset beholder sin centrale placering i Allerød Idrætspark, således det ikke kommer til at ligge i det ene hjørne af anlægget.
  • Bevaring af nuværende antal baner
    • Det har været vigtigt, at vi som minimum har samme antal baner efter boligudbygningen som vi har i dag. Med flere boliger på vej, kan vi forhåbentlig også se frem til flere medlemmer på sigt.
  • Mulighed for at få samlet hele klubben året rundt
    • I dag er vi spredt rundt i kommunen i vinterhalvåret men med etableringen af de nye kunstgræsbaner gives der mulighed for at få samlet hele klubben hele året rundt i AIP, som det også har været tanken med Allerød Idrætspark fra starten.
  • Flere baner med lys på – især aktuelt i efteråret / tidlige forår
    • De nye kunstgræsbaner med lys på, giver mulighed for at imødekomme et kæmpe ønske fra klubbens side om at få flere baner med lys på til brug for træning og kampe.
  • Nye baner bliver anlagt med læ fra eksisterende skov
    • De nye kunstgræsbaner bliver anlæg i skovområdet syd for klubhuset og det giver mulighed for at bevare en række træer i yderste række når banerne etableres. Det skulle gerne give lidt læ fra den stærke vind på Møllemosen.

 

Den videre proces:

Nedenfor er skitseret en overordnet plan for arbejdet med at etablere de nye kunstgræsbaner i Allerød Idrætspark.

  • Skovrydning igangsættes i efteråret 2023
  • Udbud og myndighedsarbejde mv. gennemføres i 2024
  • Forventet opstart af anlægsarbejde i foråret 2025
  • Endelig ibrugtagelse af kunstgræsbaner i efteråret 2025
  • Forventet opstart af boligbyggeri forår 2026

Det var en status for nuværende og vi vil vende tilbage, så snart der er mere nyt i sagen.

Skulle der være spørgsmål eller lign. er man meget velkommen til at skrive til hg@alleroedfk.dk

Mange AFK-hilsener

Bestyrelsen i AFK

 

 

.       

 

 

 

 

Luk