Menu

Guld til AFK ved Kronborg Cup

image
14. august 2023 kl. 17:11

U12-drengene fik ikke lang tid til at hvile på laurbærrene oven på sidste uges triumf ved Vildbjerg Cup. I denne weekend gjaldt det således Sjællands største ungdomsfodboldturnering Kronborg Cup, der for U12’s vedkommende blev afholdt på det store og lækre stadionanlæg i Hornbæk.

I den niveaumæssigt stærkeste række ved stævnet – A-rækken – deltog 16 af de dygtigste hold fra Sjælland.  AFK-drengene havde fået en yderst vanskelig lodtrækning i form af sidste års turneringsvindere fra Vestegnens Boldakademi, Greve Fodbold og KB. Drengene lod sig imidlertid ikke skræmme af de hårde modstandere, og alle tre puljekampe lørdag blev vundet på suveræn vis med en samlet målscore på 13-3.

Søndag gjaldt det først semifinalen mod talentholdet fra HIK. Det blev en højdramatisk affære, hvor vi ved stillingen 2-2 - 20 sekunder før tid - fik tilkendt straffespark, som vi desværre ikke kunne udnytte. Nerverne sad nu virkelig uden på det blå-hvide AFK-tøj, men drengene modstod presset, og den efterfølgende straffesparkskonkurrence blev vundet med 3-2, da HIK missede et enkelt forsøg fra 8-meter-pletten.

Nu stod den på finale mod endnu et stærkt talenthold fra traditionsklubben B.93. Her var der absolut slinger i valsen. AFK-drengene sad på spillet fra start til slut, og da dommeren fløjtede kampen af, stod det 3-0 til AFK på måltavlen.

Vild jubel på lægterne og en stor og flot guldpokal til AFK U12 for anden weekend i træk!

Også i B- og C-rækken leverede AFK flotte resultater. Kun et stærkt svensk hold fra IF Leikin forhindrede, at vi også i B-rækken fik mulighed for at spille med om pokalerne. Svenskerne vandt kvartfinalen mod AFK med 2-0, efter af AFK-drengene lørdag var gået ubesejrede gennem puljespillet efter tre flotte kampe.

Endnu en fantastisk fodboldweekend for AFK-U12’erne med masser af god stemning på lægterne og i AFK-lejren.

Martin Stæhr, U12-træner

Luk