Billeder    |    Forum    |    Dokumenter    |    Facebook    |    Twitter    |    Instagram    |    AFK-TV
U19: Hørsholm/Usserød spolerede U19's "sæsonfinale"
Hørsholm/Usserød spolerede U19's "sæsonfinale"

En ting som man ikke har kunne sætte en finger på igennem efterårets turnering i Mesterrækken, er U19-drengenes ukuelige glæde ved det som det hele i bund og grund går ud på. Nemlig det at spille fodbold med drengene...

Selvfølgelig vil vi trænere og alle spillere på U19-1 hellere end noget i verden vinde alle fodboldkampene, det skal ingen være et sekund i tvivl om, med det gode humør, sammenholdet og den ekstremt store glæde ved atter at "have noget sammen", det har været den røde tråd i såvel træning som kamp de seneste tre måneder.

 

Sæsonens trettende og sidste kamp i SBU's Mesterrække var iscenesat sådan, at vi faktisk kunne tage 4. pladsen i rækken med en sejr over bundholdet Hørsholm/Usserød. HUI, som klubben også hedder, har i de seneste år systematiseret hele deres ungdomsarbejde med Carsten Dohm som primus motor mht. specifiktræning o.a., og de satser benhårdt på et hæve alle deres ungdomshold, så de om få år ligger helt i toppen af de bedste fodboldrækker. Dette gør sig i første omgang kun gældende op til U17.

Det var dog ikke umiddelbart til at se, at deres U19-hold lå næstsidst i Mesterrækken, og kampen blev lige så svær som Mads og jeg på forhånd havde forudsagt.

Alt ser anderledes ud, hvis man scorer på sine chancer, og dem havde vi to store af i starten af kampens første minutter, men HUI's målmand var ubetinget en af kampens bedste spillere, og han diskede op med den ene fantomredning efter den anden. Vi sad på 60-70% af spillet, men deres stenhårde defensiv havde vi i den grad problemer med at dirke op. HUI spillede kun på omstillinger, og vi var ofte sårbare, når de stjal bolden fra os. Efter en halv times spil scorede de på en dyb stikning, og bragte sig foran 1-0 stik imod spil og chancer. Føringsmålet betød, at de kunne pakke sig endnu mere (a la Irland), og vi skulle jage en udlignende scoring. Vi havde mange gode angreb, og flere gange blev vi uforståelligt dømt offside bl.a. i en situation, hvor en bold rammer en HUI spiller inden vi får fat i den. I andre situationer forblev dommerens fløjte tavs, og vi måtte bare atter konstatere, at vi i dette efterår ikke har haft hvad der minder om held eller dommerens kendelser med os. HUI-spillerne fik kampen igennem lov til at sparke alle bolde væk, hive i trøjer og holde i manden, uden nogle konsekvenser, og det illustrerer ligesom kampen i en nøddeskal.

Som kampen skred frem gik tingene og gejsten mere og mere i stå, på trods af at vi sad på alt spillet, og indtil det sidste kvarter havde de ikke haft det der minder om en chance i anden halvleg. Jeg er faktisk i tvivl om, at de overhovedet havde nogle angreb... I et sandt raseri får vi flot lagt bolden ind over fra højrekanten, og udlignet på hovedstød til 1-1, og kampen ændrede nu totalt karaktér. Vi havde kort momentum, og burde have udnyttet dette, men med 2-3 skadede spillere siddende udenfor, havde vi ikke de store skud i kanonen, og jeg er ikke i tvivl om, at dette afgjorde kampen, da de hårdt prøvede AFK-gutter på banen var meget trætte til sidst.

HUI skulle vinde kampen for at give sig selv muligheden for "play-off" om ikke at rykke ned, og jeg skal love for, at de opsøgte denne mulighed. Nu diskede de op med den ene giftige omstilling efter den anden meget direkte gennem banen. i det 87. minut scorede de til 2-1, og vi følte os i den grad uretfærdigt behandlet og bortdømt på samme tid. Nok spillede vi lidt naivt sidst i kampen, men når man har dommer og alt andet imod sig, er det svært at beholde gejsten. Deres 2-1 mål kom netop på en offside, som lignede vores fra første halvleg, og det var noget af en mavepuster.

I kampens 90. minut får vi frispark på kanten af deres felt. Kuglen sparkes ind i deres straffesparksfelt og via lidt klumpspil, får vi rimeligvis nok udlignet til 2-2. Vi er nu i dommerens flere minutter lange overtid, som virker helt uforståelig, da vi i første halvleg kun spillede nøjagtig 45 minutter. 3-4 minutter inde i overtiden er de i angreb og får lov til at tage en af vores spillere om halsen og skulderen, dog uden frispark til følge, og de kan score til en knusende 3-2 sejr. Alle deres udskiftningsspillere, trænere, forældre osv. løber på banen og omfavner hinanden, på trods af at kampen stadig ikke er fløjtet af. Vi giver bolden op, og dommeren fløjter kampen af... Et af de grimmeste nederlag jeg har prøvet som træner/holdleder i min tid i AFK.

Efter kampen sad vores spillere på græsset og forstod ingenting af det hele... Nok burde man indberette såvel dommer og modstander for diverse ting, men det løser ingenting, og vi vil aldrig få medhold i en evt. klage.

 

U19-sæsonfinalen fusede derfor ud, og det var et gigantisk antiklimaks at tabe efterårets sidste kamp på denne måde, men sådan er fodbold desværre også en sjælden gang imellem.

Vi vandt ikke Mesterrækken eller rykkede op i Øst 2, men I har stadig gjort det over vores forventning her i efteråret, og det skal I stadig klappe jer selv på skulderen over.

 

Ofte har Mads og jeg kigget på hinanden og grint over jeres barnlige tilgang til det hele, men hvor er den på et eller andet plan dejlig. I vil bare så gerne hinanden samt lege med bolden, og det er jo netop det, fodbold går ud på. Det er lige præcis der det for alle i en ung alder starter. Med et stort smil på læben og med en barnlig glæde og tilgang til legen med bolden.

   
Morten F d. 12-11-2017
FBAD+F8lg os pBAD+5 Facebook  FBAD+F8lg os pBAD+5 YouTube  FBAD+F8lg os pBAD+5 Twitter  FBAD+F8lg os pBAD+5 Instagram
 FBAD+5 dit Instagram-billede eller dit tweet pBAD+5 hjemmesiden ved at bruge #afklive
Sponsorer
BANKObandenWeltz Byg ApSCarstens DinerCertegoTeam AllerødAllerød Nyt
Se også
1-0 sejr over B.82 Virum24-04-2018 - 1-0 sejr over B.82 Virum
Espergærde var for stærke for U1916-04-2018 - Espergærde var for stærke for U19
U19 startede forårssæsonen med 5-0 sejr11-04-2018 - U19 startede forårssæsonen med 5-0 sejr
Storsejr da Hundested blev besejret med tenniscifre08-11-2017 - Storsejr da Hundested blev besejret med tenniscifre
Topholdet Vemmelev stjal sejren til sidst30-10-2017 - Topholdet Vemmelev stjal sejren til sidst

Flere indlæg i samme kategori...
Kommentarer
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
KommentBAD+9r
Du skal logge ind for at kommentere.
Kamp Center
vs
Roskilde KFUMAllerød FK
Turneringskamp
Lørdag 27. Okt. kl 13.30

Seneste kamp
Lør 20. Okt.
AFK Akademi
AFK Webshop
Elite sponsorer
Widex
Kvickly Allerød
Intersport Allerød
BANKObanden
Sponsorer
ExpandIT Development ApS
Allerød Fysioterapeuterne
Certego
Handelsbanken
Estate Mæglerne
Team Allerød
Carlsberg
Mr. Allerød
Frisør Moldow
Yakiniku
Carstens Diner
Team Allerød
Nordsjællands KonferenceCenter
Dalgaard Serigrafi ApS
Land Development A/S
Jyske Bank Allerød
Kvickly Allerød
Drachmann Advokater I/S
Brøndby Stilladser ApS
Allerød Kommune
Sydbank A/S
Aage Christiansen & Søn ApS
Log ind
 Brugernavn
 Kodeord
 Opret log ind?
 Glemt kodeord?